
Sorici produs in Abatorul Macro Suin, Costesti, Arges
Soriciul este unul din produsele obtinute in urma sacrificarii porcului, care este extrem de cautat in perioada Sarbatorilor de Iarna.
Abatorul Macro Suin din Costesti, judetul Arges, produce sorici de calitate superioara la un pret foarte bun, comparativ cu pretul la care aceasta delicatesa traditional romaneasca poate fi cumparata din pietele si macelariile din Romania.

Abatorul Macro Suin
Astfel, soriciul pleaca din Abatorul din Costesti, la 20 lei kilogramul, in timp ce in piete si in magazinele de specialitate pretul soriciului poate fi cuprins intre 60 si 80 de lei kilogramul, iar gustul se apropie din ce in ce mai mult de gustul soriciului traditional. De obicei, soriciul la Macro Suin este inclus in pretul carcasei de porc.
Acest produs este obtiut industrial prin oparire si parlire, obtinandu-se astfel un produs potrivit consumului. Cu toate acestea, unitatea de scarificare a porcilor Macro Suin intentioneaza ca soriciul pe care il poroduce sa aiba gustul “de tara”, gustul pe care cei mai multi romani il cunosc ca urmare a scarificarii traditionale a porcului.

Marius GHEBARU – sef Abator Macro Suin
“Intentionam sa renuntam la metoda industriala de producere a soriciului (oparirea pielii de porc, iar apoi parlirea acesteia) si vrem sa implementam o metoda prin care vom face soriciul pe care il stim de mici”, declara Marius Gebaru, sef la Abatorul Macro Suin, din Costesti.
Aceasta metoda noua pe care unitatea de sacrificare a suinelor din Arges vrea sa o implementeze va permite romanilor care sunt iubitori de sorici sa beneficieze de doua calitati esentiale pe piata carnii de porc: siguranta pentru consum si gust traditional authentic romanesc.
Soriciul se consuma cat atare, dar si in produse traditionale precum piftia de porc si toba de porc.
Descoperiti mai multe despre sorici vizionand video “Soriciul, deliciu de sezon pentru romani”
[…] perioada sarbatorilor de iarna, soriciul este unul din produsele obtinute in urma sacrificarii porcului, cele mai consumate de romani. Pe […]