Apa, una din nevoile vitale pentru porci

Apa este un element vital in viata porcilor, deoarce este unul din nutrientii necesari animalelor pentru o dezvoltare armonioasa si o sanatate buna. In ferma Macro Suin se pune un accent crescut pe stimularea consumului de apa, deoarece astfel se pot pentru a obtine performante optime.

De unde isi iau porcii apa?

Porcii au nevoie de apa pentru cele mai multe functii metabolice, pentru reglarea temperaturii corpului, pentru a se efectua trecerea substantelor nutritive in tesuturile organismului, la eliminarea deseurilor metabolice, productia de lapte, la crestere si reproducere. Porcii consuma cea mai mare parte a apei prin adapare, dar si o cantitate mica de apa este, de asemenea, ingerata in hrana sau generata prin metabolizare.

Cum elimina suinele apa si de ce?

Suinele pierd apa din corp prin urina, fecale, respiratie si rat. Porcul nu transpira decat in zona ratului. Suinele isi regleaza temperatura corpului tavalindu-se in noroi sau in balegar ud.

Echilibru intre aportul de apa si pierderea apei poate fi afectat de mai multi factori, cum ar fi starea de sanatate, nutritia ai mediul. Porcii bolnavi au nevoie de mai multa apa decat porcii sanatosi de aceeasi varsta si greutate corporala. Cresterea cererii de apa a unui animal cu febra sau pierdere de apa asociata cu diareea, modifica cerintele de apa ale unui porc bolnav.

In Ferma Macro Suin subiectul apei nu este deloc neglijat, porcii beneficiind de cantitatea necesara pentru a se dezvolta armonios si a-si mentine starea de sanatate buna.

Un porc bine hidratat e un porc mult mai sanatos.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *