Saptamanal, in ferma Macro Suin scroafele si scrofitele intra in calduri si merg catre sectorul monta pentru a fi insamantate. Aceasta etapa din viata fermei Macro Suin se face cu mare atentie, deoarece este o etapa extrem de importanta atat pentru economia complexului de crestere a suinelor din Costesti, cat si pentru calitatea superioara a carnii de porc Deliciosul de Costesti.
Scrofitele sunt insamantate pentru prima data cand ajung la o greutate de aproximativ 160 kg.
Inainte de a le trimite in sectorul de monta acestea sunt atent analizate pentru a indeplini toate conditiile necesare pentru a devei o scroafa buna. Se selecteaza doar acele animale care au o conformatie corespunzatoare, au greutatea buna si sunt sanatoase.
Scoafele care au fatat cel putin odata intra in calduri la cinci zile dupa ce intarcarea purceilor.
Sugarii suinelor sunt intarcati la minimum 28 de zile de la fatare, conform Ordinului Nr. 202, din 25 august 2006, pentru aprobarea Normei sanitar-veterinare care stabileste standardele minime pentru protectia porcinelor.
Monta se face cu material genetic de cea mai buna calitate. In ferma Macro Suin se aplica insamantarile artificiale, deoarce materialul biologic este astfel sigur si garantat.
Animalele rezultate sunt sanatoase si sigure pentru consumul uman.