Intalniri periodice pe tema vaccinarii suinelor, la Macro Suin

In cadrul fermei MACRO SUIN au loc periodic intalniri in care se discuta aspect legate de sanatatea porcilor indiferent de varsta animalelor. La aceste tipuri de reuniuni printre participanti se numara seful complexului zootehnic, medical veterinar consultant si medicul veterinar epizootolog, deoarce acestia sunt principalii responsabili de mentinerea sanatatii in ferma de suine. 

Unul dintre aspectele surpinse in cadrul acestor reuniuni veterinare este vaccinarea suinelor, deoarece este cea mai importanta actiune prin care se preintampina aparitia si raspandirea bolilor in unitateade cresterea a porcilor.

“Vaccinarea reprezinta un pas esential, este cea mai eficienta masura de preventie a unor boli infectioase. Mentinerea unei acoperiri vaccinale optimale este o prioritate. Programul de imunoprofilaxie aplicat in ferma Macro Suin este de departe unul dintre cele mai importante aspecte. Existenta unor agenti patogeni recunoscuti a avea activitate imunosupresoare, in populatiile de porcine, pot determina slabirea capacitatii de aparare a organismului, dar mai ales pot contribui la cresterea riscurilor de aparitie si evolutie grava a unor boli”, a explicat Daniela Costache, medic veterinar in ferma Macro Suin.

In complexul de cresterea a suinelor din Costesti, Arges, actiunile veterinare sunt planificate in asa fel incat acestea se realizeaza in conformitate cu Progamului strategic al actiunilor sanitare veterinare pe anul 2018.

“Actiunile veterinare planificate in ferma se realizeaza conform Progamului strategic al actiunilor sanitare veterinare pe anul 2018 respectiv : actiuni de supraveghere sanitar veterinara a bolilor din lista „A” si „B” a „OIE” //profilaxie sanitar-veterinara specifica obligatorie a unor boli din listele „B” si „C” a „OIE”// actiuni de supraveghere profilaxie si combatere a bolilor parazitare la animale// actiuni de protectie a mediului si profilaxie sanitar-veterinara”, a mai spus Daniela Costache.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *