Macro Suin mentine potentialul genetic ridicat, in ferma

Macro Suin are in plan achizitionarea de scrofite din Danemarca, pentru a mentine ridicat potentialul genetic din ferma de porci si pentru a pastra standardele si liniile europene pe acest segment.

Ferma de suine din Costesti are o grija constanta pentru imbunatatirea animalelor din rasele crescute in complexul Macro Suin, motiv pentru care apeleaza la genetica suina daneza, una dintre cele mai performante din lume.

De ce material genetic din Danemarca?

Mare parte din industia suina mondiala se concentreaza asupra Danemarcei, folosind-o ca referinta pentru dezvoltarea intregului segment care tine de aceasta ramura zootehnica printre care se numara genetica, reproducerea, nutritia sau sanatatea porcilor.

“Macro Suin s-a orientat spre parteneri danezi, deoarece in Danemarca exista o baza uriasa de date bazate pe cercetare continua in vederea imbunatatirii performantelor animalelor din rasele Landrace, Yorkshire si Duroc”, a declarat Florin Popescu, directorul Fermei Macro Suin.

Potrivit acestuia, industria porcilor din Danemarca este considerata superioara, deoarece este o productie imensa, bine organizata si care poate furniza tot necesarul de materiale pentru a dezvolta o afacere in cresterea suinelor. “Trebuie sa ne gandim ca in Danemarca sunt 5 milioane de locuitori si tot atatia porci, in timp ce in Romania suntem 18 milioane de locuitori si doar 3 milioane de porci”, spune Florin Popescu.

In prezent, atat industria suinelor, cat si sectoarele conexe acestei ramuri zootehnice se raporteaza la standardele din Danemarca.

“Exista si o stransa necesitate de informatii cat mai corecte, de care sa ne putem folosi pentru a produce animale de cea mai buna caliate. Firma de nutritie care ne produce premix-urile si retetele de furaj lucreaza foarte mult cu fermierii din Danemarca, dar si cu multi fermieri din Europa, care folosesc aceasta genetica. Schimbul de experienta cu alte ferme este deja functional si vorbim aceeasi limba cand vine vorba de probleme, beneficii, imbunatatiri. Toate fermele din Europa care conteaza in industrie folosesc aceeasi genetica”, a explicat managerul Macro Suin.

In afara de genetica daneza, Macro Suin a adus din Danemarca in ferma din orasul Costesti si alte practici care sa contribuie la dezvoltarea unei complex de crestere a suinelor. Printre acestea se numara manopera, produsele (premix, retete, componente de retete), cunostintele de dezvoltare a productie si resursele umane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *