In luna iunie, Baza de Receptie Cereale a Macro Suin, din Costesti, Arges este pregatita pentru primirea cerealelor din noua recolta.
In depozite, in magazii si in siloz, angajatii Macro Suin fac o serie de operatiuni cu ajutorul carora in aceste spatii sunt create conditiile necesare pentru primirea si pastrarea cerealelor care se vor transforma in hrana sanatoasa pentru porcii crescuti, in Ferma Macro Suin.
Igienizarea si dezinsectia magaziilor
Spatiile de depozitate ale Macro Suin sunt prepregatite pentru reumplere imediat ce sunt golite.
La inceput, pavimentele magaziilor sunt maturate, desprafuite, iar apoi spalate cu ajutorul apei sub presiune. Ventilatia naturala asigura uscarea magaziei care a fost curatata cu apa.
Interiorul magaziilor se varuieste cu ajutorul pompei de stropit, substanta utilizata fiind clorura de var.
Urmatoarea operatiune care se efectueaza in magazii este dezinsectia. Tratarea impotriva daunatorilor se face cu un tip de insecticid omologat special pentru spatii de depozitare. Acest insecticid nu are efecte negative asupra cerealelor care vor fi depozitate ulterior in spatiile tratate.
Igienizarea si dezinsectia silozului
Celulele silozului Macro Suin au parte de aceeasi atenta pregatire ca si magaziile. Cerealele din recolta precedent ramase in aceste celule se matura dupa ce acestea s-au golit.
Dezinsectia in cadrul silozului se face prin fumigare cu atomizorul, folosindu-se de asemenea un insecticid omologat. Dupa dezinsectie se face aerisirea celulei, prin descchiderea capacelor de vizitare ale celulelor.
In cadrul acestor operatiuni sunt utilizate echipamente precum: pompe de stropit sau atomizoare.
Angajatii Macro Suin care fac aceste actiuni sunt in permanenta siguranta deoarece folosesc echipamente de protectie. Acestea sunt compuse din combinezon cauciucat, manusi, masca pentru fata cu filtru special.
Recoltele de orzul sunt primele care ajung, in iune, in magaziile si silozul Bazei de Receptie a Cereale a Macro Suin.