Rasele porcilor din ferma Macro Suin

Porcii crescuti in Ferma Macro Suin fac parte din cele mai bune rase de suine contemporane: Landrace, Yorkshire si Duroc.

Acesta este si unul din principalele motive pentru care calitatea superioara a carnii produsa in Ferma Macro Suin, din Costesti, Arges, este de necontestat.

Cele trei rase de porci superioare aclimatizate in unitatea de crestere a suinelor din Costesti detin calitatile cele mai importante necesare pentru obtinerea unui porc gras: scroafe prolifice, animale cu ritm de crestere ridicat, usor de intretinut, rezistente la boli si care se adapteaza usor.

Rasa LANDRACE

LANDRACE este considerata o rasa superioara de porc datorita catorva caracteristici esentiale printre care se numara: lungimea corpului, procentul ridicat al greutatii carcasei care contine o cantitate considerabila de sunca.

O alta caracteristica la fel de importanta o constitue scroafele care sunt foarte prolifice. O scroafa fata in medie 10-11 purcei.

Porcul din rasa Landrace are un ritm de crestere si dezvoltare foarte ridicat. Astfel, pana la varsta de opt luni, porcul poate atinge 120-150 kg, luand in greutate, zilnic, aproximativ 700 g. Aceasta rasa este caracterizata ca fiind usor de crescut si de intretinut, deoarece nu este pretentioase la hrana.

Diferentierea stratului de grasime este un alt atuu al acestei rase. Stratul mediu de grasime la vieri atinge aproximativ 13 mm, iar la scroafe 16,5 mm, in timp ce Partea musculara ajunge la un procent de 56%.

Putina istorie a rasei LANDRACE

Landrace este originar din Danemarca cu o varsta de 123 de ani, provenind din incrucisarea raselor: Marele Alb, Albul Mijlociu si Berk. Cu aceasta rasa, Danemarca a devenit principala tara exportatoare de sunca, motiv pentru care, pana la inceputil anilor 1930 a refuzat sa exporte rasa pura pentru stocul de reproducere Landrace.

Cu toate acestea, Statele Unite ale Americii reuseste sa semneze un accord cu Danemarca prin care achizitoneaza 24 exemplare daneze Landrace. Acest stoc de suine a fost solicitat in scopul studiilor de cercetare porcine la statiile de experiment agricol. Acordul prevedea ca aceasta rasa sa nu fie raspandita ca o rasa pura pentru uz comercial.

S-au facut studii comparandu-se cu rasele americane timp de 15 ani. In mai 1949, Departamentul Agriculturii din Statele Unite a cerut Danemarcei ridicarea interdictiei de privind raspandirea Landrace de rasa pura in Statele Unite ale Americii. Solicitarea a fost aprobata in 1950, primind acordul de a promova si comercializa stocul de productie de rasa pura.

In Romania, primele importuri au fost facute in anul 1956 din Canada, Anglia si Suedia.

In curand, va prezentam si rasa YORKSHIRE

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *