Abatorul functioneaza din anul 2014. Acesta a fost realizat modern, printr-o accesare de Fonduri Europene, program FEADR, masura 123. Tehnologia liniei pentru abator a fost furnizata de cunoscuta companie italiana Baroncini.
Unitatea de sacrificare a fost realizata in vederea valorificarii superioare a suinelor crescute in ferma.
Performantele si munca permanenta a dus la recunoasterea imediata a performantei unitatii noastre, aceasta fiind recunoscuta in plan regional ca un Complex de Sunie de referinta.
MACRO SUIN produce carne de porc in sistem integrat pe care o comercializeaza sub forma de semicarcase in rândul lanturilor de magazine Metro, Auchan, Carrefour si Cora, dar si fabricilor de mezeluri precum Marisan, Radic Star sau Scandia Sibiu.
Caracteristica de necontestet este in special, calitatea carnii de porc, in carcasa oferita pe piata.
Abatorul functioneaza avand implementata certificarea calitatii produselor ISO22000, si este zilnic supus activitatii de audit a DSVSA prin medic de specialitate.
Tehnologia folosita tine cont de normele sanitar-veterinare in vigoare precum si de normele privind bunastarea animalelor la sacrificare.
Intregul proces de abatorizare se realizeaza pe o linie automatizata de catre personal calificat in domeniu.
Capacitatea de abatorizare poate ajunge la 60 capete/ora.
Atributele calitative ale carnii de porc comercializate sunt determinate de: factori genetici, nutritia naturala specifica unitatii noastre, bunastarea suinelor pe timpul cresterii, transportul scurt catre abator precum si de tehnica de abatorizare neinvaziva.
Toate acestea sunt de departe factori care fac diferenta dintre calitatea carnii de porc marca proprie fata de alti producatori din domeniu.