Multi dintre romani prefera sa consume carnea de porc provenita de la animale crescute in gospodaria proprie, deoarece considera ca doar astfel au garantia unui porc sanatos, crescut fara a fi tratat cu hormoni sau alti stimulenti de crestere, al carui gust este autentic si delicios.
Problemele pe care le-au intampinat crescatorii de porci din tara noastra in ultimii ani si-a pus amprenta inclusiv asupra suinelor crescute in sistem gospodaresc, carnea de porc cu gust traditional romanesc devenind tot mai greu de gasit pe piata.Consumatorii trebuie sa stie ca in Romania exista totusi ferme de suine comerciale care pot produce porci a caror carne este la fel de gustoasa ca cea provenita de la animalele pe care le cresteau bunicii nostri odinioara, in ograda. In plus, aceasta carne este mult mai sigura pentru consumul uman si mult mai rentabila pentru consumatorul care ia in considerare optiunea de a-si creste propriul porc.
Macro Suin este una din acele companii din Romania care a pastrat permanent standarde bine definite pentru a asigura producerea de carne de porc de calitate superiora cu gust autentic.
Porci sanatosi
Suinele crescute in ferma Macro Suin sunt in permanenta monitorizate de personal calificat. Starea lor de sanatate este evaluata continuu, inca din momentul selectionarii materialul genetic pentru viitoarele generatii de purcei din ferma.
Chiar daca porcul crescut in gospodarie are un istoric genetic foarte bun si provine de la animale de rasa, monitorizarea starii de sanatate nu poate fi facuta permanent, intrucat crecatorii nu au cunostintele si aparatura necesara pentru a evalua continuu statusul animalelor. Medicii veterinari sau tehnicienii insarcinati cu monitorizarea animalelor nu sunt tot timpul in gospodarie pentru a observa schimbari subtile ale starii de sanatate.
In ferma Macro Suin, imunizarea purceilor se face inca din etapa de viata intrauterina, prin vaccinarea scroafelor pentru a preveni atat cele mai comune boli intalnite la suine, cat si bolile specifice care au tendinta de a se manifesta in anumite perioade perioade. Personalul veterinar din ferma participa periodic la reuniuni, conferinte si schimburi de experienta atat la nivel national, cat si international pentru a se pune la curent tehnologiile din domeniul sanatatii suinelor si a le adopta cu scopul de a preintampina dezvoltarea anumitor boli in ferma.
Chiar daca se realizeaza imunizarea porcilor si in gospodarii, personalul veterinar din zona arondata se incadreaza in anumite grile de vaccinare, rareori propunand crescatorilor vaccinari suplimentare care uneori sun viatale. Crescatorii realizeaza de obicei doar acele vaccinari obligatorii, riscul de a omite imunizarea la boli nu atat de commune, fiind mult mai crescut decat intr-o ferma industriala.
Costuri de achizitie similare costurilor de crestere a unui porc
Costurile pe care le implica cresterea unui porc in gospodarie proprie nu difera mult de pretul de achizitie a unui porc din ferma Macro Suin. Banii pe care oamenii ii folosesc pentru achizitia cerealelor si furajelor destinate hranirii animalelor in decursul unui an, pot fi la fel de bine utilizati pentru cumpararea unui porc matur din ferma sau a carcasei de porc din abatorul nostru din Costesti.
Crescatorii nu se mai expun astfel nici pericolului generat de pesta porcina africana (PPA) care patrunde mult mai usor in fermele gospodaresti, unde normele de biosecuritate nu sunt respectate la acelasi grad inalt precum in fermele comerciale. Astfel, crescatorii in sistem gospodaresc nu risca sa isi piarda investitia facuta in cresterea unui porc, prin contaminarea acestuia cu pesta porcina africana sau prin decesul lui din cauza PPA.
In ferma noastra de crestere a suinelor din Costesti, judetul Arges, normele de biosecuritate aplicate sunt foarte stricte. La intrarea in ferma exista filtre sanitar-veterinare, fiecare angajat sau vizitator conformandu-se procedurii de biosecuriate atat la intrare, cat si la iesirea din ferma.
Porci relaxati, carne mult mai gustoasa
In ferma de porci Macro Suin, confortul animalelor este asigurat permanent pentru a evita in cea mai mare masura elementele care ar putea stresa porcii. Spatiul alocat unui porc este mult mai mare fata de spatiul pe care il ocupa padocurile de porci din gospodarii.
Curatenia permanenta facuta in zona compartimentelor tehnologice de crestere a porcilor din ferma comerciala le asigura animalelor acel climat de care ei au nevoie, porcii fiind mari iubitori de curatenie.
Animalele sunt crescute natural la Macro Suin. Hrana si apa le sunt asigurate animalelor, astfel incat acestea sa aiba acces permanent la ele si sa le consume in functie de necesitatile fiecarui organism.
Macro Suin are propria fabrica de nutreturi combinate, unde hrana este preparata dupa retete care sa corespunda fiecarei grupe de varste a animalelor, pentru a le asigura o crestere si dezvoltare fireasca, fara utilizarea hormonilor sau a altor stimulenti de crestere.
Astfel, carnea provenita de la porci crescuti in ferma Macro Suin are acel gust traditional, gust la fel de bun ca cel al porcilor din gospodariile taranesti, insa mai putin maturata, mai frageda si mai usor de digerat.
Te invitam sa te alaturi celor care au incercat probabil cea mai buna carne de porc din Romania, cu un gust extraordinar : Deliciosul de Costesti, produs de Macro Suin.