Ferma de suine

Ferma, propriu-zis, se intinde pe o suprafata de 6 hectare. Are 12 hale cu suprafete de aproximativ 2.000 metri patrati fiecare, impartite in mai multe compartimente tehnologice de crestere a porcilor.

Normele de biosecuritate aplicate sunt foarte stricte, la intrarea in ferma fiind un filtru sanitar-veterinar prevazut cu vestiare, dusuri cu apa calda, fiecare angajat sau vizitator conformandu-se procedurii de biosecuriate atat la intrare, cat si la iesirea din ferma.

 

Normele de bunastare a suinelor, procedurilor de biosecuritate, cat si procesul de productie sunt cele de nivel european, impuse si verificate de catre Autoriatea Sanitar-Veterinara regionala, cat si monitorizate de personal propriu cu inalta calificare in acest domeniu.

Periodic monitorizarea se face si de personal adus din strainate, in special din  Danemarca.

Toate echipamentele tehnologice din interiorul halelor sunt produse, de firma Big Dutchman, unul din cei mai importanti si cunoscuti producatori de astfel de echipamente la nivel european.

Respectand procesele tehnologice si raportat la normele in vigoare, toate halele sunt dotate cu echipamente pentru monitorizarea parametrilor de microclimat (temperatura, umiditate si viteza curentilor de aer), cat si instalatii pentru transportul automat al furajului (furajare automata). 

Sistemul tehnologic adoptat este unul integrat: monta – gestatie - maternitate - cresa - ingrasatorie.

 

Tehnologiile de ultima generatie care sunt folosite in ferma, au permis sa se ajunga la o capacitate de populare de peste 1.800 scroafe si o productie de peste 50.000 capete anual.

Activitatea din cadrul fermei este desfasurata de personal calificat, specializat, avand studii medii si superioare. Periodic, personalul este trimis la cursuri de formare si informare profesionala, de specializare, atat in tara, cat si in strainatate.

Atasamentul angajatilor fata de locul de munca pe care il oferim, mandria cu care se identifica cu stabilitatea si satisfactia profesionala este atestata de angajati care au vechime de peste 30 de ani.

 

Calitatea superioara a carnii produse in aceasta ferma se datoreaza materialului genetic utilizat. Animalele sunt atat scroafe, cat si vieri din rasele: Landrace, Yorkshire si Duroc, aclimatizate in aceasta ferma. Provenienta acestora este Danemarca.  Este binecunoscut faptul ca aceste rase sunt reprezentative la nivel mondial pentru sectorul de crestere al suinelor.

Compania care furnizeaza genetica pentru ferma este bine-cunoscuta societate daneza, DanBred.

Pentru imbunatatirea performatelor de productie, au fost folositi parametrii cei mai optimi pentru fiecare segment: iluminat, densitatea animalelor, acces liber la furaj si apa, calitata aerului, granulatia furajului, lotizarea animalelor, calitatea furajului si a apei, monitorizarea permanenta a starii de sanatate cu personal calificat.

 

In aceasta ferma NU administram suinelor hormoni sau alti stimulenti de crestere.

In grija noastra sta permanenta organizare si informare, in scopul de a gestiona cat mai aproape de performanta exemplarele, folosind eficient toate resursele, pentru a creea conditiile cele mai aproape de ideal pentru exemplarele care populeaza ferma.