Hidratarea optima a porcilor, in zilele caniculare

Suinele au nevoie de hidratare optima pe perioada zilelor caniculare, pentru a-si mentine sanatatea si bunasatrea. Macro Suin are in permanenta grija ca porcii din ferma sa-si satisfaca nevoile de hidratare, stimuland consumul de apa si adaptandu-l la nevoiele fiecarui animal.

Pentru ca cele mai multe functii metabolice sa se desfasoare corespunzator, suinele au nevoie de apa. Aceasta este folosita de animale pentru reglarea temperaturii corpului, pentru a se efectua trecerea substantelor nutritive in tesuturile organismului, la eliminarea deseurilor metabolice, la productia de lapte, la crestere si la reproducere.

Un porc cu o greutate de 50 kilograme are nevoie zilnic de aproximativ 5 litri de apa, pentru ca organismul sa isi desfasoare in conditii optime functiile. Cantitate de apa poate varia putin in functie de rasa si de caracteristicile fiecarui animal in parte.

Specialistii recomanda ca apa sa fie pusa la dispozitie suinelor tot prin intermediul unor sisteme automate pentru ca acestia sa o consume ori de cate ori au nevoie. Apa pe care acestia o consuma trebuie sa fie curata si sa aiba o temperatura potrivita.

În ferma Macro Suin, porcii beneficiaza zilnic de apa la discretie pentru a se dezvolta aromnios si a-si mentine starea de sanatate buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *