BLOGURI

AVANTAJELE CUMPARARII PORCULUI PRODUS IN FERMA COMERCIALA

Multi dintre romani prefera sa consume carnea de porc provenita de la animale crescute in gospodaria proprie, deoarece considera ca doar astfel au garantia unui porc sanatos, crescut fara a fi tratat cu hormoni sau alti stimulenti de crestere, al carui gust este autentic si delicios.

Continue reading →

LA MULTI ANI!

Va uram tuturor, pentru 2020, un calduros LA MULTI ANI!

Multumim tuturor celor care au fost alaturi de compania Macro Suin in anul care s-a incheiat!

Va asteptam si in 2020 pe https://macrosuin.ro/ pentru a fi la curent cu noutatile din cadrul Complexului pentru Productia si Cresterea Suinelor – MACRO SUIN, complex integrat care, inglobeaza toate etapele de productie si crestere a suinelor – selectie, monta, gestatie, crestere si porc gras.

Sistemele naturale de ventilatie eco friendlyin fermele de suine

Sistemele naturale de ventilatie controlate artificial pot fi solutia potrivita pentru ferma de porci si devine din ce in ce mai populara, in conditiile in care se pune accent tot mai mare pe cele prietenoase cu mediul. Popularitatea crescuta a acestor sisteme vine datorita costurilor reduse si a flexibilitatii, intrucat acestea pot fi plasate exact in zonele care trebuie ventilate, aerul putand fi racit sau incalzit suficient si rapid atunci cand este nevoie, pe masura ce conditiile se schimba.

Sistemele de air bag se implementeaza usor si bine in ferma, atat timp cat se respecta anumiti parametrii, insa de cele mai multe ori crescatorii incercand sa creeze fac greseli, iar lucrurile merg gresit din cauza ca nu sunt implementare corect in unitatile de crestere a porcinelor.

10 pasi pentru implementarea reusita al sitemelor air bag, in ferma

Alegerea acestor ventilatoare este foarte importanta, fapt pentru care trebuie sa fie ales un aparat potrivit pentru greutatea porcilor, pentru crearea unor conditii climatice dorite. Pentru ca aceste ventilatoare sa fie folosite la capacitatea lor optima este nevoie de realizarea unui culoar corespunzator care sa eficientizeze la maximum ventilatoarele.
Iata cateva recomandari ale expertilor in domeniu pentru realizarea culoarului:

  1. Folosirea unei pelicule de calibru greu. Ecartamenul nu ar trebui sa fie mai subtire de 500, deoarce o latime mai mica ar determina rasucire sau retragerea cestuia.
  2. Diametrul initial al conductei trebuie sa se potriveasca cu diametrul ventilatorului, pentru a evita atat restrictionarea iesirii ventilatoarelor, cat si provocarea vibratiei si clapetei conductei, astfel incat sa intervina cu fluxul de aer pozitional.
  3. Canalul trebuie ingustat cu atentie. Acest lucru asigura unitatea vitezei de evacuare a aerului in toata conducta si in orificiile de iesire pot fi de aceea?i dimensiune si de lungimi uniforme. Conducta trebuie asezata plat, iar raporturile de latimi la capetele late si inguste ar trebui sa fie urmatoarele:
    a. 3:1 pentru conducte de pana la 25 m;
    b. 2.1 pentru conductele de 25 pana la 50 m;
    c. 1,5: 1 pentru conductele de 50 pana la 70 m si niciun conic peste 70 m.
  4. In ceea ce priveste mrimea gaurii, trebuie cunoscut faptul ca diametrele mai mari de 40 mm dau jeturi directionale si 30 mm sau mai pu?in tind sa dea un efect difuzor.
  5. Trebuie selectata directia necesara pentru jeturi – treimea superioara, mijlocul sau treimea inferioara a circumferintei conductei.
  6. Numarul de gauri necesare ar trebui calculat astfel: suprafata totala a gaurilor este egala cu de 1,8 ori suprafa?a sectiunii transversale a ventilatorului (cel mai bine este ca familiarizarea cu geometria simpla pentru a se obtine aceasta constanta).
  7. Gaurile sub forma de „D” ar trebui taiate curb „in aval”. Clapele curbate asigura curgerea aerului lateral si previne orice flux inapoi.
  8. Este recomandata instalarea unui dispozitiv metalic de indreptare a aerului cu o simpla cruce de placi interne intre ventilator si conducta de acelasi diametru. O lungime de 1,5 ori diametrul ventilatorului este suficienta pentru a opri invartirea aerului in conducta si rasucirea acestuia datorita cuplului de strangere.
  9. Conducta trebuie suspendata. De-a lungul liniei conice superioare a conductei, trebuie facut un mic tuc, apoi intatit cu o bacheta subtire, iar apoi este necesara capsrea la intervale de 40 mm. Acest lucru asigura rezistenta si stabilitate pentru a suspenda conducta sau de o parte a porcilor in func?ie de preferit?e. Capatul conductei trebuie sa fie sigilat, iar conducta trebuie Atarnata cla intervale de 1 m intr-o linie cat mai dreapta pe lungimea crescatoriei fe porci.
  10. Zonele largi, cum ar fi monta, maternitate sau grupurile mari de cresa si ingrasare cu ma multe randuri de boxe pentru cre?tere pot fi u?or prevazute cu mai multe ventilatoare si conducte care circula unul langa altul in josul cladirii.

Principiul airbag / conducta este util mai ales in conditii de vreme calda, iar odata cu accentuarea incalzirii globale poate deveni ?i mai popular, deoarece este suficient de flexibil pentru a depune un flux de aer direct peste porci atunci cand este nevoie.

Macro Suin va accesa ajutorul de stat pentru scroafe si scrofite

Macro Suin a solicitat ajutorul de stat pentru partea de femele din ferma de suine, categorie in care se incadreaza scrofitele si scroafe, pentru 2019. Prin accesarea acestui pachet, ferma Macro Suin urmareste sa asigure bunastare superioara celei minime, pentru femele, prin marirea spatiului cu 15% pentru fiecare femela, aer mai bun si suprafata de odihna uscata. Continue reading →

Macro Suin angajeaza lucratori pentru munca in Abator

Macro Suin angajeaza pentru Abatorul din Costesti, judetul Arges, lucratori pentru munca in abator (livratori, macelari, transatori, electromecanici etc) cu domiciliul in Costesti sau zone in limitrofe.

Compania ofera salariu motivant si alte beneficii.

Telefon contact: 0768.870.580 , 0729.800.579 , 0724.836.902.

Macro Suin a schimbat sistemul de boxare in ferma

Bunastarea animalelor in ferma Macro Suin este prioritara, iar pentru a li se asigura in permanenta porcilor cele mai bune conditii de dezvoltare, compania a desfasurat in ultimii cinci ani investii importante pentru modernizare. Valoarea capitalului plasat de actionarii Macro Suin in aceasta perioada s-a ridicat la 5 milioane de euro, banii fiind proveniti din fonduri proprii. Continue reading →

Macro Suin a marit productia si biosecuritatea, in 2018

Anul 2018, a fost pentru Macro Suin un an al dezvoltarii, plin de provocari pentru compania romaneasca de productie a suinelor. Aceasta s-a concentrat atat pe finalizarea investitiilor incepute in anii precedenti, cat si pe punerea in aplicare de noi proiecte in ferma de suine si in abatorul din Costesti, actiuni care au urmarit si vizeaza in permanenta cresterea sanatoasa si durabila a complexului integrat de cresterea a suinelor din Costesti, Arges pentru a produce porci si carne de porc de inalta calitate.

Marirea productiei si a biosecuritatii

Ferma Macro Suin si-a marit capacitatea de productie, in 2018, cu 40%, investindu-se pe segmentul pentru porc gras si maternitate.

Fiind o perioada plina de provocari in domeniul sanatatii animalelor, ferma de porci Macro Suin s-a concentrate foarte mult pe marirea gradului de biosecuritate in ferma. S-au realizat filtre suplimentare pentru accesul angajatilor, cu scopul de a pune la adapost sanatatea animalelor in unitatile de crestere a porcinelor.

O alta investitiea a Macro Suin, in 2018, este statia de epurare a dejectiilor provenite de la animale. Pana la sfarsitul anului trecut, lucrarile la statia de au epurare a fermei si investitiile in aceasta au fost realizate in proportie de 90%.

Un abator cu modernizari suplimentare

Odata cu cresterea de productie a porcilor in ferma, Macro Suin a sporit si capacitatea de abatorizare si a modernizat si mai mult unitatea de sacrificare din Costesti.

Astfel, capacitatea de taiere la Abatorul Macro Suin a crescut, in 2018, cu 15 porci pe ora, de la de la 60 la 75 de porci), iar odata cu aceasta marire a venit si investitia in prelungirea benzii de sangerare.

Macro Suin a adus abatorului ca imbunatatire, in 2018, un tunel si un depozit pentru congelarea deseurilor de abator cu o capacitate de depozitare de 30 de tone.

De asemenea, comania a imbogatit dotarile complexului de crestere a suinelor din Costesti cu punerea in functiune a unui incinerator pentru arderea deseurilor de origine animala rezultate din abator si din ferma, cu capacitate pe sarja de este de 800 de kilograme pe ora.

Pentru a putea realiza acest incinerator Macro Suin a mai facut o investitie suplimentara pentru a realiza extindere a retelei de alimentare cu gaze de la 100 mc/h la 400 mc /h.

Macro Suin va continua investitiile in modernizarea complexului de cresterea a suinelor din Costesti si in 2019, obiectivul principal fiind productia de carne de porc de cea mai buna calitate, cu un gust traditional, sub marca Deliciosul de Costesti.

2019, Anul Porcului de Pamant

Anul 2019 este cunoscut in zodiacul chinezesc ca fiind Anul Porcului de Pamant, an care incepe pe 5 februarie 2019 si se incheie pe 24 ianuarie 2020. Astrologia chinezeasca descrie acest an ca fiind unul guvernat de noroc, bucurie, generozitate si dragoste.

Porcul de Pamant sugereaza ca in acest an ar trebui ca oamenii sa se axeze spre actiuni bine puse la punct, proiecte clare cu obiective ambitioase care aduc foloase pe masura.

Continue reading →

Abatorul Macro Suin produce sorici bun, de calitate superioara, la preturi accesibile

Sorici produs in Abatorul Macro Suin, Costesti, Arges

Sorici produs in Abatorul Macro Suin, Costesti, Arges

Soriciul este unul din produsele obtinute in urma sacrificarii porcului, care este extrem de cautat in perioada Sarbatorilor de Iarna.
Abatorul Macro Suin din Costesti, judetul Arges, produce sorici de calitate superioara la un pret foarte bun, comparativ cu pretul la care aceasta delicatesa traditional romaneasca poate fi cumparata din pietele si macelariile din Romania. Continue reading →

Consumatorii incep sa-si indrepte atentia catre carnea de porc produsa in ferme de suine comerciale  

Consumatorii devin din ce in ce mai atenti atunci cand isi aleg sursele din care achizitioneaza carnea de porc pentru consum, arata un sondaj realizant recent de Macro Suin.

Un procent destul de insemnat dintre cei care au participat la sondaj prefera sa-si procure carnea de porc destinata consumului personal din unitati specializate, precum abator autorizat, macelarie si carmangerie, in care suinele au fost atent monitorizate pe tot parcursul vietii, iar sanatatea si bunastarea acestora a fost in grija specialistilor. Continue reading →

Macro Suin produce carne de porc de calitate superioara

Macro Suin produce carne de porc provenita din animalele sanatoase crescute in propria ferma de suine din orasul Costesti judetul Arges.
Printre produsele de carne obtinute in Abatorul Macro Suin se numara:

  • semicarcasa de porc (fara cap si picior anterior)
    – spata de porc 3 D fara os si soric
    – spata porc 4 D (fara soric, fara rasol)
    – spata tennis
    – spata de porc fara os, fara soric, fara rasol
    – cap de porc
  • ceafa de porc cu os
    – ceafa de porc, fara os
    – ciolan de porc cu si fara os
  • piept de porc cu os si fara
    – cotlet de porc cu os si fara
    – muschiulet de porc
    – sfert pulpa porc, cu picior
    – pulpa porc 4 D
    – carne porc lucru
    – slanina de porc
    – organe de porc.

Acestea sunt obtinute astfel incat sa se ridice la nivelul de asteptari ale celor mai exigenti clienti. Buna calitate a carcasei de porc pe care o ofera Macro Suin pe piata romaneasca consumatorilor este data in egala masura de factorii genetici, de hrana naturala folosita in alimentatia porcilor din Ferma Costesti, dar si de tehnica de abatorizare neinvaziva.

Produsele din carne de porc ale Macro Suin comercializate sub marca inregistrata Deliciosul de Costesti pot fi achizitionate fie direct de la punctul de lucru Abator, din orasul Costesti, fie de la macelariile, si pietele din judetul Arges precum si de la colaboratorii nostri din inteaga tara.

Macro Suin este o companie pregatita sa satisfaca atat nevoile de materie prima ale fabricilor si unitatilor de procesare, cat si ale persoanelor fizice care doresc sa achizitioneze carne de porc pentru consum propriu de la o sursa certificate si sigura pentru consum.

Macro Suin la Conferinta ZF Agricultura 2018

Macro Suin a participat si in acest la Conferinta ZF Agricultura, organizata in luna octombrie, fiind reprezentata de Catalin Ene, managerul Complexului Integrat pentru Cresterea Suinelor din Costesti, Arges.

Punctele aduse in atentia celor prezenti la conferinta de reprezentantul Macro Suin au fost

  • Romania este tara cu cele mai multe exploatatii nonprofesionale (gospodarii) din Europa, la noi sunt 75% din exploatatiile nonprofesionale din Europa. Legislatia este una extrem de permisiva.
  • Realitatea din teren e alta. Romania e o piata paralela cu ce ar trebui sa se intample. Toata lumea creste porci indiferent cum si de aici e haos. ANSVSA se implica inexistent.
  • Virusul pestei porcine nu o sa se termine curand, va tine ani de zile daca nu se iau masuri imediate.
  • Animalele la targuri se vand in portbagaje, pe trotuar, comertul merge inainte. Realitatea o vedem pe internet, pe OLX. in Polonia s-au oferit subventii sa nu mai creasca porci acasa din subventii de la UE.

Sursa www.zf.ro

 

 

 

Macro Suin mentine potentialul genetic ridicat, in ferma

Macro Suin are in plan achizitionarea de scrofite din Danemarca, pentru a mentine ridicat potentialul genetic din ferma de porci si pentru a pastra standardele si liniile europene pe acest segment.

Ferma de suine din Costesti are o grija constanta pentru imbunatatirea animalelor din rasele crescute in complexul Macro Suin, motiv pentru care apeleaza la genetica suina daneza, una dintre cele mai performante din lume. Continue reading →

Ferma Macro Suin pregatita pentru capriciile toamnei

Toamna este in toi si a inceput printr-o vreme frumoasa, pentru ca mai apoi temperaturile sa scada brusc aproape de valori negative. Complexul pentru Cresterea Suinelor Macro Suin din Costesi – Arges – s-a pregatit din timp sa intampine corespunzator aceaste variatii de temeperatura care au loc toamna, pentru ca tot porcii din ferma sa nu le resimta in niciun fel. Continue reading →

Macro Suin face angajari pentru ferma de suine si abatorul, din Costesti

Complexul Integrat pentru Cresterea Suinelor Macro Suin SA, din Costesti, judetul Arges, angajeaza in aceasta perioada personal pentru Ferma de Suine si Abatorul din Costesti, judetul Arges. Continue reading →

BULETIN INFORMATIV – DISEMINAREA INFORMATIEI PRIVIND MEDIUL

Pregatirea magaziilor si silozului pentru depozitarea cerealelor

In luna iunie, Baza de Receptie Cereale a Macro Suin, din Costesti, Arges este pregatita pentru primirea cerealelor din noua recolta.

In depozite, in magazii si in siloz, angajatii Macro Suin fac o serie de operatiuni cu ajutorul carora in aceste spatii sunt create conditiile necesare pentru primirea si pastrarea cerealelor care se vor transforma in hrana sanatoasa pentru porcii crescuti, in Ferma Macro Suin. Continue reading →

Insamantarea scroafelor si scrofitelor, la Macro Suin

Saptamanal, in ferma Macro Suin scroafele si scrofitele intra in calduri si merg catre sectorul monta pentru a fi insamantate. Aceasta etapa din viata fermei Macro Suin se face cu mare atentie, deoarece este o etapa extrem de importanta atat pentru economia complexului de crestere a suinelor din Costesti, cat si pentru calitatea superioara a carnii de porc Deliciosul de Costesti. Continue reading →

ZF: Macro Suin din Arges a investit 1,5 mil. euro in extinderea si modernizarea fermei de porci

Complexul de crestere a porcinelor Macro Suin din Costesti, Arges, un business detinut de antreprenorii Mihai Cirstea si Catalin Ene, a investit anul trecut 1,5 mil. euro in cresterea capacitatii fermei cu circa 40% si în modernizarea abatorului, investitii realizate din bani proprii. In ferma de porci sunt in permanenta in jur de 27.500 de capete de porcine. Continue reading →

Intalniri periodice pe tema vaccinarii suinelor, la Macro Suin

In cadrul fermei MACRO SUIN au loc periodic intalniri in care se discuta aspect legate de sanatatea porcilor indiferent de varsta animalelor. La aceste tipuri de reuniuni printre participanti se numara seful complexului zootehnic, medical veterinar consultant si medicul veterinar epizootolog, deoarce acestia sunt principalii responsabili de mentinerea sanatatii in ferma de suine.  Continue reading →

Ziua Nationala a Medicului Veterinar – 15 MAI

Anual, pe 15 MAI, se sarbatoreste Ziua Internationala a Medicului Veterinar. Macro Suin este alaturi de aceasta profesie, asa cum este aproape de toti cei care isi desfasoara activitatea in domeniu cresterii porcinelor cu responsabilitate si seriozitate.

Pentru Macro Suin medicul veterinar este un personaj extrem de important in ferma de suine, deoarece acesta contribuie in mod direct la mentinerea sanatatii animalelor in unitatea de crestere a porcinelor din Costesti, Arges. Prin actiunile sale, medicul veterinar vegheza la bunastarea animalelor, la siguranta lor, dar si a consumatorilor de carne provenita de la suinele noastre.

Putina istorie despre 15 MAI

15 MAI a fost marcata pentru prima data ca Ziua Nationala a Medicului Veterinar la Congresul National de Medicina Veterinara din anul 1994, deoarece de aceasta data sunt legate mai multe evenimente foarte importante pentru medicina veterinara romaneasca.

In 15 mai, 1861, printr-un decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a inceput sa functioneze Scoala de Medicina Veterinara, in cadrul Scolii de Medicina si Farmacii, infiintata si condusa de Carol Davilla. Zece ani mai tarziu, tot pe 15 mai, un colectiv de 14 medici veterinari au semnat o «Declaratiune», care a stat la baza infiintarii Societatii de Medicina Veterinara. Aceasta a fost desfiintata in 1949, pentru ca pe 15 mai 1971 sa se reinfiinteze. Ulterior sa fie denumita Asociatia Medicilor Veterinari din Romania.

Mult succes in exercitarea profesiei tuturor medicilor veterinari din Romania!

 

DUROC, RASA VIERULUI ROSU

Duroc, cunoscut ca si vierul rosu, este una din acele rase de suine care se remarca in primul rand prin calitatea superioara a carnii, motiv pentru care Ferma Macro Suin a ales ca aceasta sa se numere printe rasele superioare de suine care populeaza boxele unitatii de crestere a porcinelor din Costesti, din judetul Arges. Continue reading →

YORKSHIRE, rasa “porcului mama” din Ferma Macro Suin  

Yorkshire este una din cele mai cunoscute si intalnite rase de porci din lume, prezenta si in Ferma Macro Suin, din Costesti Arges, responsabila de calitatea superioara a carnii.

Yorkshire este o rasa de porc domestic, de culoare alba, corp lung, acoperit cu par subtire, versiunea americana a porcului Marele Alb. Aceasta rasa este cunoscuta pentru scroafe, dar si pentru speranta de viata crescuta. O scroafa Yorkshire fata in media 11-13 purcei. Speranta de viata la scroafe este de 6-10 ani, motiv pentru care a fost numit si „porc mama”. Continue reading →