BLOGURI

 

Dupa fatare, pentru purcei urmeaza o perioada in care trebuie sa se adapteze la mediul de viata extern. In jurul varstei de 28 de zile, micile suine trebuie sa fie pregatiti pentru a merge spre cresa. Intarcarea are un rol determinant pentru sanatatea purceilor. 

Continue reading>>>

In luna iunie, Baza de Receptie Cereale a Macro Suin, din Costesti, Arges este pregatita pentru primirea cerealelor din noua recolta.

In depozite, in magazii si in siloz, angajatii Macro Suin fac o serie de operatiuni cu ajutorul carora in aceste spatii sunt create conditiile necesare pentru primirea si pastrarea cerealelor care se vor transforma in hrana sanatoasa pentru porcii crescuti, in Ferma Macro Suin. Continue reading>>>

Saptamanal, in ferma Macro Suin scroafele si scrofitele intra in calduri si merg catre sectorul monta pentru a fi insamantate. Aceasta etapa din viata fermei Macro Suin se face cu mare atentie, deoarece este o etapa extrem de importanta atat pentru economia complexului de crestere a suinelor din Costesti, cat si pentru calitatea superioara a carnii de porc Deliciosul de Costesti. Continue reading>>>

Societate Macro Suin se aliniaza GDPR (General Data Protection Regulation – Regulamentului pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal) care se aplica, incepand cu 25 mai 2018, la nivelul tuturor statelor din Uniunea Europeana, respectand si protejand datele cu caracter personal. Continue reading>>>

Macro Suin este membru al Asociatiei Romane a Carnii (ARC), cea mai mare organizatie profesionala din Romania care reprezinta interesele industriei de prelucrare a carnii. ARC s-a format in 1999. In prezent, numara printre membri 52 societãti comerciale care realizeaza peste 60% din productia nationala de mezeluri, printre care se numara si societatea Macro Suin, societate cu capital integral privat, cu sediul in Costesti, str. Luncilor, nr. 12, jud. Arges.

Societatea Macro Suin a fost premiata, sambata, 28 aprilie 2018, pentru activitatea deosebita pe care o are in sectorul cresterii animalelor, in judetul Arges, in cadrul targului international de echipamente si utilaje agricole AGRO Pitesti, desfasurat intre 26 si 29 aprilie. Citeste mai departe>>>

Rasa Duroc cunoscut ca si vierul rosu este una din acele rase de suine care se remarca in primul rand prin calitatea superioara a carnii, motiv pentru care Ferma Macro Suin a ales ca aceasta sa se numere printe rasele superioare de suine care populeaza boxele unitatii de crestere a porcinelor din Costesti, din judetul Arges. Citeste mai departe>>>

Yorkshire este una din cele mai cunoscute si intalnite rase de porci din lume, prezenta si in Ferma Macro Suin, din Costesti Arges, responsabila de calitatea superioara a carnii.

Yorkshire este o rasa de porc domestic, de culoare alba, corp lung, acoperit cu par subtire, versiunea americana a porcului Marele Alb. Aceasta rasa este cunoscuta pentru scroafe, dar si pentru speranta de viata crescuta. O scroafa Yorkshire fata in media 11-13 purcei. Speranta de viata la scroafe este de 6-10 ani, motiv pentru care a fost numit si „porc mama”. Citeste mai departe>>>

Porcii crescuti in Ferma Macro Suin fac parte din cele mai bune rase de suine contemporane: Landrace, Yorkshire si Duroc.

Acesta este si unul din principalele motive pentru care calitatea superioara a carnii produsa in Ferma Macro Suin, din Costesti, Arges, este de necontestat.

Cele trei rase de porci superioare aclimatizate in unitatea de crestere a suinelor din Costesti detin calitatile cele mai importante necesare pentru obtinerea unui porc gras: scroafe prolifice, animale cu ritm de crestere ridicat, usor de intretinut, rezistente la boli si care se adapteaza usor. Citeste mai departe>>>

Curatenia de primavara este in toi la Macro Suin. Asa cum se intampla in orice gospodarie traditionala, primavara vine si la Ferma Macro Suin cu o curatenie generala, sub forma reparatiilor si a actiunilor desinate unui mediu mai curat. Citeste mai departe>>>

Ce ar fi daca anul acesta am crea impreuna o noua traditie de Paste? Macro Suin va propune sa aduceti pe mesele voastre preparatele din carne de porc in locul celor de oaie. Citeste mai departe >>>

Macro Suin participa la conferinta “INDUSTRIA CARNII la RAFT”, cea mai importanta intalnire a specialistilor din industria carnii din Romania. Evenimentul se va desfasura in perioada 25 – 27 aprilie 2018, la Hotel Lux Divina din Brasov. Citeste mai departe>>>

Purceii din Ferma Macro Suin se bucura de caldura, chiar daca vremea de afara este mult prea rece pentru aceasta perioada. Citeste mai departe >>>

Porcii din ferma Macro Suin sunt animale sanatoase, sigure pentru consum, datorita atentiei permanente pe care o avem fata de ele. In acest sens, ferma MACRO SUIN isi reevalueaza nivelul de biosecuritate. Citeste mai departe>>>

Ferma MACRO SUIN organizeaza, zilele acestea, o serie de intalniri cu cu specialisti in domeniul cresterii suinelor, pentru imbunatatirea planului de vaccinari la purcei. Citeste mai departe >>>