Macro Suin a schimbat sistemul de boxare in ferma

Bunastarea animalelor in ferma Macro Suin este prioritara, iar pentru a li se asigura in permanenta porcilor cele mai bune conditii de dezvoltare, compania a desfasurat in ultimii cinci ani investii importante pentru modernizare. Valoarea capitalului plasat de actionarii Macro Suin in aceasta perioada s-a ridicat la 5 milioane de euro, banii fiind proveniti din fonduri proprii.

Schimbarea sistemului de boxare a fost una din actiunile de modernizare facute in spatiile de productie, alaturi de schimbarea gratarelor care asigura drenarea dejectiilor. Actiunea a inceput in 2013, iar anul acesta se finalizeaza odata cu modernizarea ingrasatoriei de porci.

“Am realizat o investitie privind modernizarea fermei prin schimbarea sistemului de boxare in ultima hala care ramasese cu sistemul vechi metalic. Acum ferma inchide seria investitiilor in modernizarea spatiilor de productie”, spune domnul Catalin Ene, managerul Complexului Integrat de Crestere a Porcinelor Macro Suin, din Costesti.

Noile boxe din plastic de care se bucura porcii din ferma sunt foarte rezistente. Primele boxe din plastic montate in ferma, in 2013 nu au necesitat reparatii pana in prezent. De asemenea, sunt usor de intretinut acest fapt atestand succesul investitiei.

Un alt avantaj prezentat de acest tip de compartimentare in ferma este acela ca porcii Macro Suin sunt mult mai protejati din punct de vedere al sanatatii, deoarece spatiile sunt mult mai usor de curatat si de dezinfectat.

Complexul pentru Productia si Cresterea Suinelor – MACRO SUIN este detinut de SC Macro SRL, societate detinuta in procente egale de oamenii de afaceri argeseni Catalin Ene si Mihai Sorin Cirstea. Acestia au si calitatea de administratori ai societatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *